ponedjeljak, 4. lipnja 2012.

VIDEO -- Broj 3 se pojavio dva puta: Prevara uživo u emisiji TV Bingo!?

MOSTAR -- Izvlačenje brojeva u emisiji TV Bingo u petak, 1. lipnja moglo bi prerasti u svojevrstan skandal, odnosno presedan, što može izrazito naglasiti i sumnje u samu regularnost izvlačenja brojeva u igri TV Bingo koju priređuje Lutrija BiH.

Naime, prilikom izvlačenja u petak, 1. lipnja, čemu je svjedočio i milijunski auditorij preko TV ekrana, kuglica s brojem 3, nakon što je već jednom izvučena, ponovno se našla u bubnju s neizvučenim brojevima, piše "Dnevni list".

Pojedini, doduše, vrlo rijetki bh. portali jučer ujutro su objavili i videosnimku koja je postavljena i na YouTube i iz koje je doista vidljivo da je broj 3 prikazan kako je izvučen 21. po redu, da bi se broj 3 ponovno pojavio prilikom izvlačenja 27. rednog broja. U tom trenutku prilikom izvlačenja 27. rednog broja u plastičnu izlaznu cijev bubnja krenula je kuglica s brojem 3, da bi odmah ekspresno bila vraćena u bubanj.

Generalni direktor Lutrije BiH Edhem Pašukan izjavio je jučer za "Dnevni list" kako nema nikakvih sumnji u regularnost izvlačenja brojeva u posljednjoj emisiji TV Bingo show.

- Što se Lutrije BiH tiče, sve je bilo apsolutno regularno, bila je prva reakcija generalnog direktora Pašukana.

Uslijedilo je i dodatno pojašnjenje koje je ispričao prvi čovjek Lutrije BiH.

- Odmah smo reagirali i primijetili smo da se to dogodilo, ali najvažnije je naglasiti da nepravilnosti nije bilo. Softver je tako podešen da se ne može dogoditi da dva puta isti broj bude izvučen, bilo je Pašukanovo pojašnjenje.

A da će biti sumnje i komentara na račun Lutrije BiH, odnosno na regularnost izvlačenja brojeva za Bingo, dalo se naslutiti već jučer po forumima pojedinih internet portala.

Tako su forumaši ustvrdili kako je Lutrija BiH u petak, 1. lipnja 2012. godine očito prevarila desetke tisuća igrača diljem Bosne i Hercegovine. Forumaši jednog bh. portala primijetili su propuste u emisiji TV Bingo u organizaciji Lutrije BiH, i odmah reagirali kako bi upozorili građane.A što se tiče ključnog detalja koji i jest izazvao reakcije: a to je činjenica da se kuglica s brojem 3, nakon što je izvučena, ponovno našla u bubnju s ostalim brojevima koji nisu do tog trenutka izvučeni, generalni direktor Lutrije BiH je kazao:

- To je do bubnja. Jednostavno je tako. Zašto se to dogodilo, ostaje nepoznanica. Izvlačenje ide uživo u televizijskom programu i nema ponavljanja, niti mogućnosti za reagiranje s nekom zadrškom. Propozicije su jasne, a to je da isti broj ne može dva puta biti izvučen, riječi su Edhema Pašukana.

Hoće li reagirati Lutrija BiH i uputiti ispriku igračima i gledateljima, bilo je sljedeće pitanje koje je definitivno moralo našeg sugovornika približiti činjenici da je učinjen ozbiljan propust.

- Mi ćemo sutra (danas, ponedjeljak, nap.aut.) izdati priopćenje nakon što bude održana sjednica Kolegija koji će samo potvrditi da je izvlačenje bilo regularno. Ako pak bude utvrđeno da ima neke odgovornosti, nema razloga da se ne ispričamo. Komisija na izvlačenju je odmah utvrdila i konstatirala da su brojevi izvučeni na regularan način, odgovorio je Pašukan.

On je još naglasio kako su propusti u sustavu za izvlačenje mogući i da se jednostavno događaju, te da se to ne može predvidjeti, niti isključiti kao mogućnost, pa samim time ni izbjeći. Upitan prokomentirati hoće li igrači igara na sreću Lutrije BiH nakon ovog slučaja izgubiti povjerenje u Lutriju BiH, Pašukan je rekao kako je uvjeren da im igrači neće okrenuti leđa smatrajući kako će shvatiti ozbiljnost izravnog izvlačenja koje ide uživo i koje je vidljivo ogromnom auditoriju u televizijskom prijenosu.

Ovaj tjedan će zasigurno biti zanimljiv i slučaj s kuglicama brojeva Bingo Lutrije BiH bit će top tema i udarna priča, a epilog bi se mogao nazrijeti već u idućem kolu izvlačenja Binga kada će se moći usporediti fond uplate u odnosu na prethodno kolo, piše "Dnevni list".

(InfoNeretva)

0 comments:

Objavi komentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls